In de Belgische Ardennen in Grupont hebben Marleen en ik gereden in een MG A uit 1959. Ik werd 55 jaar en wat moet je zo'n gast nou geven dacht mijn vrouw? Onze collega Cees Paarlberg van de Austin Healey Club had een goede tip. In Nederland kan je meestal een klassieker huren met chauffeur, maar dat is natuurlijk niet leuk. In Grupont in de buurt van Roquefort en Dinant aan de rivier Lincon hebben 2 oud- Delftenaren Jan en Anneke Rorije wel een aantal klassiekers in de verhuur zonder chauffeur. 
Zij hebben een Bed & Breakfast. En wat voor één: grandioos, eenvoudig, en de gezelligheid compenseert alles. Een wijntje en verhalen: wat wil je nog meer. Wij hebben genoten. Een onbetwiste aanrader.

Maar het rijden met de MG A ook. Je moet uiteraard eerst wennen. Past alles wel? Zit er géén stuur- en rembekrachtiging op? Neen: géén luxe aanwezig. Maar het past uiteindelijk toch wel, nadat je met het gevoel van een schoenlepel erin bent gekomen. Met een voet een pedaal bedienen lukt met mijn maat ook niet zo makkelijk. Ik begrijp nu dan ook waarom veel klassiekers zonder schoenen rijden.
Maar na 20 kilometer kreeg ik het gevoel dat ik de MG de baas was. Zo'n 240 kilometer door de Ardennen over witte en gele weggetjes. Het geeft een voldaan gevoel. En trots dat we waren. In Bouillon met al haar terrasjes val je wel lekker op.

Het was een genoegen die 2 dagen in Grupont bij Jan en Anneke Rorije. Dank daarvoor.

Ton en Marleen Povel