Advies reglementscommissie kaartlezen

"De reglementscommissie heeft het bestuur van de NRF geadviseerd de voorlopige uitslag A-klasse van de Golfrit 2012, georganiseerd op 14 april 2012 door A.C. Gaef um Gaas, als definitief te verklaren en de rit te laten meetellen voor het NRF Nationaal Kampioenschap Kaartlezen 2012 en het Regio Zuid Kampioenschap Kaartlezen 2012".

Toelichting advies reglementscommissie kaartlezen

" Na afloop van de Golfrit 2012 hebben verschillende deelnemers vragen gesteld aan de organisatie van de rit met betrekking tot de (on)juiste plaats van de ex aequo voor de A-klasse. Door de organisatie zijn daarop, onder druk, verschillende beslissingen genomen die verkeerd zijn uitgepakt en die hebben geleid tot een voorlopige uitslag in de A-klasse. 

De reglementscommissie heeft vastgesteld dat geen wedstrijdtechnische protesten zijn ingediend bij de organisatie en dat de organisatie haar best heeft gedaan een en ander zo goed mogelijk op te lossen. Ook uitzetters kunnen fouten maken en dat zullen deelnemers ook moeten kunnnen accepteren".

Beslissing bestuur NRF

Het bestuur van de NRF heeft het advies van de "reglementscommissie kaartlezen" overgenomen. De Golfrit 2012 telt daarom dan ook in de A-klasse definitief mee voor zowel het Nationaal Kampioenschap Kaartlezen 2012 als het Regio Zuid Kampioenschap Kaartlezen 2012.