Zoals u ziet heeft deze site een zichtbare verandering ondergaan. Hieraan  liggen diverse redenen ten grondslag.  Een daarvan was een zeer noodzakelijke upgrade naar een nieuw serverplatform dat de oude versie PHP (de scripttaal waar deze site deels mee werkt) niet meer ondersteunt.  Het risico dat dit met zich meebracht was reden om al veel langer dan een jaar geleden te beginnen met inventariseren wat er zoal voor de upgrade nodig zou zijn.

Technische achtergrond

Deze site draait op het Content Management Systeem (CMS) Joomla; dat zou normaliter inhouden dat de upgrade simpel doorgevoerd kon worden door het installeren van de laatste versie van het CMS, maar in dit geval, waar deze site veel gebruik maakt van (in het verleden) eigen gebouwde software tbv ledenadministratie, ritten- en wedstrijdkalenders en uitslagen- en standenverwerking, bleek dat er veel gedaan moest worden (lees: tijd en kennis) aan het omzetten van die eigen gemaakte PHP-scripts.

Inmiddels zijn -naar mijn beste weten- de scripts nu alle werkend op het nieuwe PHP-platform en had de overgang al enige tijd eerder plaats kunnen vinden.

Edoch diende zich een ander probleem aan: het zgn. 'template' (zeg maar: hoe de site er uit ziet, kleuren/stijl etc) was tevens een oude versie en deze is ook niet met de tijd meegegaan. Ofwel: het oude template werkt ook niet meer op de nieuwe versie PHP. Inmiddels is een geheel ander (standaard) template gevonden en daarvan ziet u hierbij het resultaat: geheel nieuwe kleuren en stijl.  We wachten de bevindingen af en na enige tijd zal worden bekeken of deze versie blijft of we maken een nieuwe versie met eigen stijl, kleuren etc., maar dat vergt opnieuw de nodige extra tijdsinvestering.  En aangezien de upgrade steeds harder noodzakelijk was, wilden we niet langer wachten.  Geholpen door de extra tijd die vrijkwam door de coronaperikelen (geen ritten hoeven uitzetten en rijden) kon er nu versneld  voortgang plaatsvinden.

Om het gebruiksgemak t.o.v. de vorige site te behouden, is de menustructuur zo veel mogelijk gelijk gehouden,. Enkele zaken zijn (nog) weggelaten, de indruk is dat het hierdoor wat minder 'druk' of 'rommelig' overkomt. Wij vernemen graag uw mening.  

O ja, en mocht het u opvallen: de nieuwe versie PHP maakt de site veel sneller; prettige bijkomstigheid...

De Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..