In memoriam Jan van Gerven

Op dinsdagmorgen 1 juli 2014 is Jan van Gerven,veelvoudig nationaal kampioen Routebeschrijving en erevoorzitter van AMC d'Uitlaat, overleden.

Het was slechts sinds zes weken bekend dat Jan ernstig ziek was. Toch komt zijn overlijden veel sneller dan gedacht.

Twee weken terug nam hij nog deel aan de RAC Zuidrit, de 2e Heuvellandrit, in Maastricht. Ook deze laatste door hem verreden rit wist hij winnend af te sluiten.

Als begin twintiger is Jan begonnen met het rijden van auto-oriëntatieritten. Met een aantal rittensportvrienden uit die tijd heeft hij 46 jaar geleden AMC d’Uitlaat opgericht. Jan werd tot voorzitter gekozen en heeft deze functie ook 46 jaar uitgeoefend.

Hij was de kartrekker bij AMC d'Uitlaat en wist op zijn eigen wijze de leden van deze vereniging te motiveren en bij de activiteiten te betrekken. Hij heeft ontelbaar veel ritten georganiseerd voor deze vereniging en door zijn niet aflatende inzet en doorzettingsvermogen is AMC d'Uitlaat uitgegroeid tot de best presterende autosportvereniging van Nederland.

Met zijn passie voor de auto-oriëntatiesport was hij zeer succesvol in het rijden van ritten. Hij is het vaakst Nederlands kampioen en RAC Zuidkampioen bij de bestuurders geworden en ook bij de vele gewonnen Nationale Teamritten maakte hij deel uit van het AMC d’Uitlaatteam.

Met Jans overlijden verliest AMC d'Uitlaat een sterke voorzitter en onze rittensport een gepassioneerd rittensporter. We gaan Jan erg missen!

Ons medeleven gaat uit naar Karin en Heidi, zijn kleinkinderen, waar hij gek op was, en zijn verdere familie.

Het bestuur van de NRF