Op 30 december 2016 bereikte ons het ontstellende bericht van het overlijden van ons erelid Hans van der Wouw. 
Gaef um Gaas was een groot stuk van zijn leven en ook van dat van zijn gezin. In 1968 kwam hij bij de club die hij tot het laatste moment trouw bleef en lief had. 
Vanaf het begin genoot hij van het oriëntatie rijden en nam hij veelvuldig deel aan ritten in het hele land. 
Hij was een verenigingsman in hart en nieren, die zich inzette voor de club en vaak voor meer dan 100%. 
Hans was uitzetter van ontelbare oriëntatie- en puzzelritten, hij genoot als de deelnemers tevreden waren over zijn rit waarin ze in flink wat van de door hem verzonnen foeven en vallen trapten. 
Behalve uitzetter was Hans vele jaren lang Hoofdredacteur van Clubblad D’n Oetlaot. Hoewel het redactie team in de loop der jaren uitdunde bleef Hans actief zowel redactioneel als voor het werven van adverteerders. Pas toen hij zag dat de Website goed liep, stopte hij men de uitgave van D’n Oetlaot. 
Hans stond in hoog aanzien bij onze sponsors en adverteerders, die hij jaar op jaar schijnbaar moeiteloos overhaalde om hun bijdrage aan Gaef um Gaas te leveren. Sinds vorig jaar realiseren we ons hoeveel tijd en energie dit werk hem heeft gekost. 
In 1995 kwam Hans in het bestuur van de club en nam Hans de secretariële taak voor een aantal jaren op zich. 
Hij vertegenwoordigde Gaef um Gaas bij de andere Limburgse clubs waarmee hij het Limburgs kampioenschap routebeschrijving op poten heeft gezet. 
Hans was een echte “routebeschijver” en vertegenwoordigde fel de belangen van deze categorie leden. 
Vanaf 1978 was hij 35 keer betrokken bij de Nacht van Venlo, de Nacht werd meer en meer zijn Nacht; hij deed zowel uitzetten als administratie van de Nachten van Venlo, mee tellen etc. 
Hans heeft de laatste etappe van zijn levensroute gehaald, een route die niet ophoudt bij Einde weg, maar die door gaat met: … Viersprong oversteken en Weg volgen tot in eeuwigheid.