Ronde door Vriesland 2022 - traject 3 - Uitslag + uitleg

Wat ik al vermoedde blijkt te kloppen: ook in traject 3 zijn niet veel fouten gemaakt, zodat de beslissing zal moeten vallen in traject 4.

In traject 3 had vrijwel iedereen 0 of 1 fout; om precies te zijn waren er maar liefst acht foutloze inzendingen, en zeven met één fout. Dat leidt tot een tussenstand waarin nog drie deelnemers "de nul hebben gehouden": Herbert Beltman, Alex Bergijk en Sjef Huijbregts.

Maar er zijn genoeg kapers op de kust, want dit drietal wordt op de voet gevolgd door zeven man met in totaal 1 fout. Dat belooft dus een spannend vierde traject te worden. Op dit moment zijn er al vijf inzendingen voor dat traject binnen, maar nog niet van de koplopers.

Ik ben heel benieuwd of er iemand met nul fouten de finish gaat halen…

Wat traject 3 betreft kan worden opgemerkt dat vrijwel alle fouten in het begin werden gemaakt. De lastige pijl 17 werd door drie deelnemers foutief afgehandeld. Dit valt mij nog mee, want ik had ingeschat dat dit op grote(re) schaal fout zou worden gedaan.

Ook de wegverlegging direct na pijl 17 leverde fouten op; in dit geval deden vier deelnemers het niet goed. Je zou ook kunnen zeggen vijf deelnemers, want op de terugweg van keercontrole 32 misten nog twee man de langsrijder K. Naar ik aanneem vergeten op te schrijven, het lijkt net een echte rit…

Zie voor nadere uitleg over dit alles weer de uitleg onderaan deze column.

Ik wens iedereen veel plezier en succes in traject 4 (en vergeet daarbij de updates niet)!

Zoals gebruikelijk treft u hieronder achtereenvolgens aan:

[a]  de moederkaart (hoe moest het?)

[b]  de uitslag (hoe ging het?)

[c]  de tussenstand na traject 3 (hoe staat het?)

[d]  de schraplijst (wie heeft wat fout gedaan?)

[e]  de uitleg (wat kon u fout doen?)

[a]  Moederkaart

 

[b]  Uitslag

  

 [c]  Tussenstand 

 

[d]  Schraplijst

RdV2022 uitlegtr3 d

[e]  Uitleg

Klik hier voor de uitleg (pdf):RdV2022 uitlegtr1 e