Na een zeer succesvolle editie in 2018 wordt ook dit jaar weer als absolute afsluiter van het kampioenschap Kaartlezen de Finalerit uitgezet. 

Tijdens dit compacte evenement wordt u door de uitzetter (Remco Luksemburg) op pad gestuurd door een relatief onbekend wedstrijdterrein rondom Sint-Oedenrode en Veghel.
Het is aan u te trachten voor het donker weer binnen te zijn.
 
De hele dag heeft u te maken met een duidelijke kleurenkaart, met daarop enkele pijlen en punten. Echter hebben zowel het ochtend als het middagtraject een eigen twist, die voor de meesten van u nieuw zullen zijn.
 
In de ochtend rijdt u namelijk de kortste route naar de pijlen, maar… u mag tijdens uw constructie en herconstructie de pijlen alleen in de richting van de pijl rijden als ze aan de beurt zijn. Verder mag u ze totaal niet in uw route opnemen….. behalve in tegengestelde richting. Dus tegennatuurlijk construeren.
 
In de middag moet u de herconstructie vergeten, hier rijdt u namelijk naar pijlen en punten zonder hoofdroute. Dit betekent dus, dat indien de route niet te rijden is, u weer een nieuwe route moet maken. Hier is voor de A & B klasse nog een extra bijzonderheid. In de routeopdracht staat namelijk dat u (elke keer weer) de één-na-kortste route moet rijden. 
 
Het klinkt allemaal pittig (en dat is het ook), maar de uitzetters denken naast alle vallen, toch nog een lekkere rij-rit te hebben gemaakt.
 
Voor de C-klasse hebben we het allemaal niet zo moeilijk gemaakt, hier gaat het voornamelijk om de juiste route te vinden en vooral lekker te rijden. Hier is het een kwestie van pijlen kortste route, maar dan met de uitdaging om zo min mogelijk oranje wegen te rijden.
 
Kom dus allen naar Sint Oedenrode en schrijf u vandaag nog in via het inschrijfformulier op deze site.
 
Reglementen (inclusief extra uitleg en voorbeelden)
 
Wanneer
Zondag 1 december 2019
Deze rit wordt georganiseerd door de NRF
 
Uitzetter
Remco Luksemburg
 
Wedstrijdleider
Piet Luksemburg
 
Controleur
Joep Wanders
 
Start- en finishlocatie
Restaurant De Vresselse Hut – Vresselseweg 33 – 5491 PA Sint-Oedenrode